Dél-Korea Makaó vetélytársa lesz?

400 ezer dollárt játszik el egy átlagos szerencsevadász Makao kaszinóiban. Dél-Koreában “csak” 40 ezret. Erre alapozva két kaszinó komplexum is nyílik a 2018-as Téli Olimpiára Dél-Koreában.

 

 

 

 

Mindkét kaszinóváros szigeten épül. Az egyik Yeonjong, a másik Jeju szigetén. Az előbbi közel van a főváros repülőteréhez, a befektetők ugyanis a külföldi szerencsevadászokra számítanak. Dél-Koreában már 16 olyan kaszinó működik, ahol csakis külföldiek játszhatnak. Mit csináljon egy dél-koreai polgár, ha pókeren akar szerencsét próbálni? El kell látogatnia az ország egyetlen olyan kaszinójába, ahol hazai polgárokat is fogadnak. Csakhogy ez a kaszinó az ország egyik eldugott csücskében van. Különben pedig irány a külföld.

Makao viszont méregdrága. Épp erre számítanak a befektetők, akik a kínai felső középosztályt célozták meg, vagyis az olyan embereket, akik elvárják a VIP ellátást, de nem akarnak eljátszani 400 ezer dollárt, hanem ennek csak a tizedét.

Kik a befektetők? A főváros repülőtere mellett egy Las Vegasban jól ismert cég, a Caesar’s és egy hongkongi partnere építkezik 805 millió dollárért. A másik befektető csoport szingapúri-kínai pénzemberekből áll. Ők 2,2 milliárd dollárt költenek a kaszinóvárosra. Ázsia kaszinó élete pezseg, miközben Las Vegasban, vagy Monte Carloban nehéz idők járnak. A kínaiak imádják a szerencsejátékot és gyorsan gazdagodnak, ráadásul a pénzmosás egyik legkedvezőbb helyszíne a külföldi kaszinó.

Dél-Korea tehát Makao nyomába lép, ugyanakkor kérdés, hogy mi lesz Japánnal? A világ harmadik gazdasági nagyhatalma Dél-Koreához hasonlóan erőteljesen korlátozta eddig a szerencsejátékot. Abe Sinzo kormányfő új gazdasági gondolkodást hirdetett meg, ráadásul Tokióban lesz a nyári olimpia 2020-ban, így Dél-Korea után Japán is Makao vetélytársa lehet.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez