Botrány egy koreai dal körül

Február 27-én jelent meg a koreai 2NE1 nevű együttes új albuma “Crush” címmel, az album 6-os száma pedig az együttes egy énekesének CL-nek szoló dala (Mental Breakdown), mely kapcsán a botrány kipattant.

 

 

 

 

 

 

 

Ha minden igaz, legalábbis a vádak szerint a dallamvilágot, illetve egyes szöveg részeket a YG zenei producere Park Teddy a Korán-ból kölcsönözte.

Bárhogy is történt a muszlim rajongók egy része nagyon sértőnek érezte a hasonlóságot és ennek hangot is adtak.

Tudni kell, hogy a 2NE1 nevű együttes az egyik legsikeresebb dél-koreai banda nem csak Ázsiában, de a világon is nagyon ismert. Dalaikat már a hazai zenecsatornák is játsszák.

Jelenleg a Twitter, a Youtube, de még a 2NE1 együttes hivatalos facebook oldala is tele van a rajongók és dal kapcsán negatív érzésüknek hangot adók hozzászólásaival.

„Óriásit csalódunk benne, kérjen bocsánatot!”
„Cl egy *****, gyűlöljük és halljon meg!!!”

A rajongók másik fele ezzel szemben ragaszkodik hozzá, hogy nincs semmi köze az említett Szent könyvhöz és amúgy meg túlreagálják a dolgot.

Ettől függetlenül máris hatalmas és egyre jobban eldurvuló veszekedések folynak a témában különböző internetes fórumokon.

A történethez hozzátartozik talán, hogy az új album borítóját egy Dávid csillag díszíti.

Kinek lehet igazat adni?

Ha alaptalan is, sokan nagyon megbántódtak.

Bocsánatot fognak kérni? Kell e ilyen esetben egyáltalán bocsánatot kérni?

Lesz vajon valamilyen reakció a kiadótól?

Ezen kérdések foglalkoztatják leginkább a rajongókat a botrány kapcsán.

A dalt az interneten sok helyen meg lehet találni, többek között ITT, ahol szintén sok hozzászólás olvasható a témával kapcsolatban.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez