Kínai megahitel német hajózási cégnek

1,2 milliárd dolláros hitelt nyújt a pekingi EximBank egy német hajózási cégnek, amely kínai hajókat vásárol. A megállapodást Hszi Csinping kínai államfő németországi látogatása alatt írták alá.

 

Bajban a hajózás Európában.
A hajós társaságok nem kapnak hitelt, mert nem megy az üzlet, ezért a Peter Dohle Schiffahrts und KG und Bernhard Schulte cég a kínaiakhoz fordult. Ott kaptak pénzt, nem is keveset. 1,2 milliárd dollár több kínai hajó megvásárlását teszi lehetővé. Kína messze a legfontosabb gazdasági partnere Európában Németország. A Mennyei-Birodalomban nagyra tartják a német precizitást. Ezt tükrözi az ország kínai neve is: Tekuo, az erény országa. Németországnak egyelőre Franciaország a legfontosabb gazdasági partnere, de néhány éven belül Kína megelőzheti, hiszen ott a kereskedelem jóval dinamikusabb.

Hszi Csinping elnök Hága és Párizs után tárgyalt Berlinben. Európai körútját Brüsszelben fejezi be. Kínának az Európai Unió a legnagyobb gazdasági partnere. A kínai külügyminiszter a látogatás kapcsán azt hangsúlyozta, hogy az idei év Európa éve lesz a kínai diplomácia számára. Hszi Csinping kínai államfő elsősorban gazdasági kérdésekről tárgyal Európában, de természetesen szóba került az ukrajnai válság ügye is. Peking nem támogatja a nyugati szankciókat. Ebben partnerre talált Németországban, ahol a döntéshozók szintén nem hívei a szankcióknak, hiszen Oroszországnak két igazán fontos gazdasági partnere van a világban. Kína és Németország.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez