Nem fejezik le a gyilkos cselédet

Leütötte női munkaadóját Szaúd-Arábiában egy indonéz cselédlány. Az arab nő kómába esett, majd meghalt. Az indonéz cselédlányt halálra ítélték. Lefejezésére a napokban került volna sor.

 

Az utolsó pillanatban összegyűlt az 1,8 millió dollár, így Satinahot nem fejezik le Szaúd-Arábiában. Az ottani törvények szerint, ha a bűnös családja megfizeti a vérdíjat, akkor új bírósági tárgyalásra kerül sor és új ítéletet mondanak ki. Szaúd-Arábiában a törvénykezés alapja a saria, Mohamed próféta szigorú törvénye. Ennek alapján ítélték halálra a most 41 éves indonéziai cselédet.

Az indonéz nő szerint munkaadója, aki szintén nő volt, borzalmasan bánt vele. Ütötte, verte, végül a fejét a falba verte. Erre ő visszaütött és az arab nő olyan szerencsétlenül esett el, hogy agya megsérült és ebbe hamarosan belehalt. A cseléd megszökött és magával vitte a családi kasszát is, valamivel több mint 10 ezer dollárt. Peche volt, elfogták.

Mindez hét éve történt. Egész Indonéziában figyelemmel követték a tárgyalást, hiszen nagyon sok indonéz cseléd dolgozik külföldön és a sorsuk egyáltalán nem irigylésreméltó. Amint megszületett a halálos ítélet Szaúd-Arábiában, kitört a felháborodás Indonéziában. Mindenki elképedve figyelte az óriási vérdíjat. Hogy tud kifizetni egy cseléd családja 1,8 millió dollárt?!

Azonnal megindult a gyűjtés: politikusok, színészek, média személyiségek, női szervezetek mind adakoztak, de így sem jött össze a szükséges pénz. Ekkor közbelépett az indonéz állam és kiegészítette az összeget a szükséges 1,8 millió dollárra.

Sajátos happy enddel érhet véget a történet. Az indonéz cselédet nem nyakazzák le nyilvánosan és Indonézia, mint a világ legnépesebb muzulmán állama megmutathatta azt, hogy legszegényebb polgára is számít, hiszen végülis Indonézia mentette meg az életét a gyilkos cselédnek Szaúd-Arábiában.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez