A virtuális J-pop sztár is fellép Lady Gagával

Hatsune Miku, a számítógép által létrehozott japán popsztár, aki mintegy hologram támogatja Lady Gaga észak-amerikai turnéját a jövő hónapban – jelentette be az énekesnő a Twitter oldalán.

 

 

 

 A pixelek alkotta pop hercegnő, akinek a hangja is digitális kód eredménye, 3 dimenziós formában tartja meg előadását, élő zenei kísérettel a május 6-án zajló Atlantai show-n.

“A kedvenc digitális popsztárom Hatsune Miku nyitja az ARTPOP Ballt, mely május 6-tól június 3-ig tart!”- írja Lady Gaga a Twitter oldalán.

“Nézzétek milyen aranyos!”- tette hozzá és kitett egy YouTube videót is, melyben a digitális díva látható.

Az együttműködés agyszüleménye a szoftverfejlesztőktől származik, akik manga képregény rajzolók és egy hatalmas digitális rajongói közösség tagjai. A virtuális énekesnő az egyik legnépszerűbb csillag lett a J-pop egén az elmúlt években.

A programozók, akik létrehozták Mikut bizonytalanok személyiségét illetően, de nagyon sajátosak a róla alkotott képek. A tizenéves pop királynő 158 cm magas, súlya pedig kecses 42 kg.

Hatsune tehát körútra indul Lady Gagával, aki az egyik legnagyobb név az amerikai zeneiparban köszönhetően színpompás stílusának. Miku hasonlóan a Crayon Pop lánybandához szintén hozzájárul a Gaga turnéhoz.

Az ARTPOP Ball turné a tengerentúlon augusztusban indul, a helyszínek közt pedig szerepel Japán, Dél-Korea, Ausztrália és számos európai ország is.

{youtube}pEaBqiLeCu0{/youtube}

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez