Le akarta húzni kisbabáját a vécén

Ordításra és gyereksírásra lett figyelmes az ügyeletes orvos egy kínai kórházban. A vécéajtóhoz rohant, de a bentlevő nő nem nyitotta ki. A biztonsági őr törte be az ajtót és mit láttak?

 

 

 

 

A gyereket épp megszült nő le akarta húzni kisbabáját a vécén, csakhogy nem vágta el a köldökzsinórt. Az anya emiatt ordított, a gyerek meg felsírt a vécékagylóban. Gyorsan kiemelték, és kiderült, hogy kutya baja. Az anya is jól van a furcsa szülés után.

A nő nem tudta, hogy terhes. Gyomorpanaszokkal került kórházba, hirtelen törtek rá a szülési fájdalmak és a vécében teljesen pánikba esett. Az eset jól mutatja, hogy Kínában vidéken az egészségügyi felvilágosítás egyáltalán nincs megoldva. Az élet legegyszerűbb alapvető folyamatait sem tanítják meg a gyerekeknek, akik többnyire a családi információkra vannak utalva. Vidéken még mindig nagyon sok az írástudatlan család, melynek tagjai csak minimális iskolai végzettséggel rendelkeznek. Így történhetett meg, hogy a kínai nő nem vette észre, hogy nem a hasa fáj, hanem gyereket várt. A furcsa történet happy enddel ért véget, ezért is írta meg a kínai sajtó. Jól mutatja, hogy a villámgyorsan fejlődő országban évszázados tudatlanság jellemzi a Mennyei-Birodalom többszázmillió polgárát.

Kérdés, hogy az az ifjú polgártárs, aki a vécékagylóban látta meg a napvilágot, mennyire más életre számíthat majd, ha felnő?

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez