Picasso árverés a neten Kínában

A Visage /Arc/ című képét 1963-ban festette Pablo Picasso, aki kézjegyével is ellátta a művet, tehát semmi kétség a hitelességet illetően nem merülhet fel. A Taobao aukción pénteken éjfélig lehet jelentkezni vásárlóként. A kikiáltási ár 1 jüan volt, de nagyon gyorsan elérte az 1 millió jüant (182 ezer dollárt).

 

 

 

 

 

 

Kínában mind nagyobb az érdeklődés a nyugati művészetek iránt. Ez nemcsak a szakmai megítélésre, de a pénzügyi befektetésekre is hatással van. Mind több kínai milliárdos gondolja úgy, hogy Pablo Picasso képei jó üzletet jelentenek. Tavaly egy építőipari vállalkozó, Kína egyik leggazdagabb embere 25 millió dollárért vett meg egy Picasso képet. A milliárdos vállalkozó bevallotta, hogy a kép művészi jelentőségéről nem sok fogalma van, de úgy érzi:, hogy növeli a cég ázsióját, ha a díszteremben egy eredeti Picasso kép lóg a falon.

A híres képek jó befektetésnek számítanak Kínában, ahol a bankok kamatai még az inflációt sem érik el, vagyis gyakorlatilag negatív kamat van.

A mostani az első olyan internetes árverés Kínában, ahol nagyértékű nyugati festmények is kalapács alá kerülnek. Salvador Dalí egy képe is szerepel. Ennek címe az Idő profilja. Ez is egy jüanról indult, de hamarosan átlépte a százezer jüanos szintet. Erre is az a szabály vonatkozik, mint a Picasso képre: péntek éjfélig lehet rá pályázni, persze pekingi idő szerint.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez