Küldjünk több brit diákot Kínába

Ezt javasolta Nagy-Britannia gazdasági minisztere. Vince Cable szerint keletre tolódik a globális gazdaság centruma, ezért több brit diákot kell küldeni Kínába.

 

 

 

 

“Azt szeretnénk, ha 2020-ban már 80 ezer brit diák tanulna Kínában”- hangsúlyozta a gazdasági miniszter. Jelenleg ez a szám csak 5 ezer, miközben több mint 100 ezer a kínai diákok száma Nagy-Britanniában.

Franciaország is több mint 8 ezer diákot küldött a Mennyei-Birodalomba. A diákok rendkívül hasznosak, hiszen megismerik a kínai nyelvet és a helyi szokásokat, melyeket aztán kamatoztathatnak, ha el akarnak helyezkedni. A kínai nyelvtudást ma nagyon nagyra értékelik szerte a világon. Ehhez képest Nagy-Britannia fiatalsága abból indul ki, hogy a kínaiak úgyis megtanulnak angolul, akkor minek fárasszuk magunkat egy nagyon nehéz nyelvvel?

A brit gazdasági miniszter arra buzdítja a brit cégeket, hogy alapítsanak ösztöndíjakat olyan diákok számára, akik vállalják a kínai tanulmányokat. Kína előretörése a globális gazdaságban és Nagy-Britannia visszaesése már látszik a számokon is: tavaly 27%-al nőtt a Kínában tanuló brit diákok száma, idén pedig újabb rekord várható, mert egyetlen év alatt 50%-os növekedésre számítanak a Mennyei-Birodalomban.

 

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez