Szabadkőművesek titkai a japán tv-ben

Egy japán szórakoztató műsor interjúja a szabadkőművesség egy nagymesterével. Világszerte egy társaság sem örvendhet akkora vad spekulálásnak és annyi városi legendának, mint a szabadkőművesség. Ez leginkább a társaság titkosságának köszönhető, hogy mit is csinálnak konkrétan senki sem tudja. Tagjai közt van a szinkronszínész Mel Blanc, Ty Cobb MLB dobójátékos és a cirkuszokat hirdető Ringling Testvérek is.

 

 

Bár nagyon keveset tudnak a Szabadkőművesekről, viszont a puszta szerencsének köszönhetően egy japán szórakoztató műsor be tudott szivárogni a fő japán szállásukba és beszélhetett a frissen beavatott nagymesterükkel.

„You va Nani Si ni Nippon e?” (Miért jött Japánba?) tette fel a címzetes kérdést, ahogy azt szokta Japán főbb repterein, külföldi emberektől. Ez egy zseniális és japánok számára rendkívül szórakoztató műsor, melyben egy riporter a reptereken kérdezi meg a Japánba érkező külföldieket, hogy vajh milyen szándékkal érkeztek országukba? Ezután követik az utazókat kalandjaikon át, hogy többet tudjanak meg életeikről, miközben a komikus Banánember duó biztosítja a kommentárt.

Bár ez inkább az élet egy egyszerűbb részéről szól, a riporterek alkalmanként belebotlanak híres színészekbe és sportolókba is. Ezúttal azonban az interjúztatók a Szabadkőművesség Manila Tanácsával akadtak össze. A tagok elmondták, hogy egy új nagymestert fognak kinevezni és ők is részt vesznek a felavatáson.

Abból kiindulva, hogy milyen szervezethez tartoznak, azt gondolnák, hogy a párbeszéd ott és akkor véget ért. Azonban, mivel ez a műsor annyira meg tudja melengetni az emberek szívét, a riportereknek sikerült bebeszélniük magukat a Tokiói Torony környékén lévő Szabadkőművesek Fő Szállásába.

A Szálláson belül, olyan intrikus képeket és felvételeket örökíthettek meg, mint például a falon lógó többi tag képei, köztük George W Bush. Ráleltek egy helyiségre, ahol a rituálékat végezték. A Kőműves szimbólum szintén látható volt mindenhol, beleértve a tagok nyakláncain, arany gyűrűin és kiegészítőin.

Ezután a stáb az 57. nagymester beiktatásán találta magát. A neve Victor Ortiz, egy Fülöp-szigeteki ember, aki korábban egy amerikai katonai bázison dolgozott. Egy bizonyos ponton a stáb elcsíphette pár szóra és feltette a mindenkit leginkább foglalkoztató kérdést: „Ti irányítjátok a világot?”

„Persze, hogy nem!”- válaszolta Ortiz. „Persze, néhány elnök is volt Szabadkőműves, de lehetetlen lenne, hogy mi magunk irányítsuk a világot. Mi itt csak közszolgáltatást végzünk.”

A Tokió TV szintén hatalmas dicséretnek örvendhetett, amiért félelmet nem ismerve, feltárták a titkos társaságot. Sokan éljeneztek: „Csak így tovább Tokió TV!”, míg mások aggódtak, hogy a hálózat hamarosan nyom nélkül eltűnik. Mások a „kamikai” kifejezéssel illették a hétfői adást, amely az isteni minőségre utal.

Ennek ellenére, végül csak annyit tudhattunk meg, hogy a Szabadkőművesség nem más, mint egy társaság, amely jótékonysági munkát végez, nem úgy, mint például a Rotary, vagy az Oroszlánok Klub. Ők egyszerűen azt hirdetik, hogy egy egyénnek nem kellene a jó tetteiről büszkélkedni. Tulajdonképpen a Szabadkőművesség japán ága egyre inkább hozzáférhető és nyitott a nyilvánosság számára.

Az interneten megtaláltuk a felvételeket:

{youtube}sYgBLTolzK0{/youtube}

{youtube}PKtTBY0t_Ik{/youtube}

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez