Arany élet a kutyaélet Dél-Koreában

VIP lakosztály – 60 ezer won (40 euro) egy éjszaka. Ennyibe kerül a négylábú kedvenc kikapcsolódása, ha távol a gazditól jól akarja érezni magát. Van gőzfürdő is, meg persze szépség szalon is abban a speciális kutyahotelben, amely Buddha születésnapján nyílt meg Dél-Korea második legnagyobb városában, Puszanban.

 

 

 

“Általában 3-4 napra fizetik itt be a kis kedvenceket”- magyarázza az igazgató, aki foglalkozására nézve állatorvos. Egy közönséges szoba 30 ezer wonba, vagyis 20 euroba kerül egy napra. “Minden gazditól kapunk egy listát, hogy mit szeret a kis kedvenc és mit utál. Ennek alapján állítjuk össze a programot, melynek a csúcsa a játékterem, ahol műanyag robotok között rohangálhat a VIP kutyus.”

A nemrég nyílt hotel máris nagy siker, nem könnyű szabad helyet találni. A gazdag gazdik ugyanis rájöttek, hogy a hotel megéri a ráköltött pénzt. Ők maguk pár napra letehetik a kutya gondját, miközben a VIP eb vígan vakációzik. Utána pedig következik a boldog viszontlátás. “A kutyák bizonyos szempontból olyanok, mint a gyerekek, csak sohasem nőnek fel!.”- mondja az állatorvos-igazgató.

A tulaj is felbuzdult a sikeren és már a folytatáson gondolkodik. Hamarosan új hotelt nyit, ahol az alapelv hasonló, de a vendégek itt nem kutyák, hanem macskák lesznek. Nemsokára a VIP kutyák után VIP macskák is grasszálhatnak a tengerparton Dél-Koreában.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez