Alibaba futballcsapatot vásárol

Megveszi Kína legjobb futballcsapatát a világ első számú internetes kereskedője, amely hamarosan részvényeket bocsájt ki a newyorki tőzsdén. Több mint 150 milliárd dollárra számítanak a szakértők.

 

 

 

 

 

Ebből az Alibaba főnöke, Jack Ma csak 1,2 milliárd jüant, vagyis 192 millió dollárt költött a kantoni Evergrande futball csapatra. Csak a részvények felét vette meg, de megkapta az irányítási jogot is. Nemigen lehet oka panaszra, hiszen a kantoni Evergrande háromszor egymás után elnyerte a nemzeti bajnoki címet Kínában, tavaly pedig Ázsia első csapata lett. Ilyen kínai csapatnak még sohasem sikerült. Marcello Lippi mester irányításával remekül szerepel a kantoni Evergrande, amely pénzben sem szűkölködik ezek után sem, hiszen az Alibaba Kína legnagyobb befektetője.

A jelszavunk Boldogság és egészség- deklarálta Jack Ma, az Alibaba főnöke, amikor megvette a futballcsapatot. “Ez mind a kettőnek megfelel!”- hangoztatta az egykori angoltanár, aki már milliárdos dollárban is. Az Alibaba főnöke nem is titkolta, hogy a Microsoft első emberét utánozza, aki 2 milliárd dollárért meg akarja szerezni a los angelesi Clippers kosárlabda csapatát, amely az NBA egyik feljövő csillaga.

A kínai futball még nem tart itt, de Alibaba pénzügyi támogatásával a jövőben ez sem kizárt.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez