Lefedték felirataikat a kutyaéttermek

Lefedték felirataikat a Guangxi kutyaéttermek, hogy elkerüljék az állatvédő aktivistákat. Előre szóltak azoknak a kutyahúst felszolgáló éttermeknek Yulinban és Guangxiban, hogy fedjék le a kutya karaktert tábláikon, hogy elkerüljék azokat a kutyaimádókat, akik egyre több problémát okoznak.

 

 

 

 

Pár napra a megrendezésre kerülő és vitatott Nyári Licsi Napforduló és Kutyahús Fesztiváltól, feszültség bontakozott ki aktivisták és helyi lakosok között, akik meg akarják védeni azon jogukat, hogy kutyahúst fogyasszanak.

Tegnap tíz aktivistát vettek őrizetbe, akik olyan kutyák kiszabadítására tettek kísérletet, amelyeket kifejezetten fogyasztásra tenyésztettek, majd berúgták egy kutyahús árus ajtaját.

A kutyahúsellenes mozgalomnak komoly követői létszáma van az interneten, számos hírességgel, akik nyíltan ellenzik a Weibo gyakorlását. A kampány sikeresen megszűntette a 2011-es Jihua Kutyafesztivált, azonban a 2013-as Yulin Kutyafesztivált a tüntetések ellenére megtartották.

Míg a kampány online támogatói ellenzik és civilizálatlannak tartják a kutyák elfogyasztását, addig Yulin lakói elégedetlenül fogadják, hogy le kellene fedniük a tábláikat.

„Amit teszünk az nem illegális, miért kellene bújtatva csinálnunk?”-mondják.

 

Ford:F.Eszter

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez