Egy férfi felgyújtotta magát tiltakozás jeleként

Egy japán férfi felgyújtotta magát Tokióban vasárnap Abe Shinzo miniszterelnök beszédét követően, mert ellenezte azon tervét, hogy megreformálják az ország pacifista alkotmányát- derült ki a rendőrség jelentéséből.

 

 

 

 

 

A középkorú férfi persze eloltotta magát, mielőtt teljesen elégett volna Shinjuku vasútállomáson, mely Tokió egyik legforgalmasabb bevásárló-és szórakoztató negyedében van.

A férfit kórházba szállították égési sérülésekkel, állapota azonban nem ismert- tette hozzá a rendőrség további részetek nélkül.

Az ilyen esetek rendkívül ritkák Japánban.

A Jiji Press hírügynökség számolt be arról, hogy az 50-es, vagy 60-as éveiben járó férfi felmászott egy gyalogos híd felső korlátjára és hangosbeszélőn körülbelül egy órát szónokolt Abe politikája ellen és hangsúlyozta, hogy bővítsék a japán katonai erőket. A Twitteren megjelent képeken látszik, hogy két üveggel, öltönyben és nyakkendőben beszél a férfi a híd tetején.

A miniszterelnök törekszik újraértelmezni Japán szigorúan pacifista alkotmányát, hogy a jól felszerelt fegyveres erők elleni védelme elég erős legyen, ami jelenleg tilos.

A közösségi oldalak tele vannak azon képekkel, melyen a férfi a járókelők előtt gyújtotta fel magát tiltakozása jeleként.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez