Kirúgták a kádert, mert a metrón fogdosta a nőket

A kamera buktatta le a Kínát kormányzó kommunista párt káderét Sanghajban. A zsúfolt metrón a nőket fogdosta és ajánlatokat tett nekik. Minthogy a hölgyek képekkel bizonyították a káder illetlen viselkedését, így a felsőbb hatóság igazat adott nekik és a befolyásos mandarint menesztették.

 

 

 

 

 

Kínában a szexuális zaklatás eléggé mindennapos jelenség. A hagyományosan férfiközpontú társadalomban a női panaszokat semmibe veszik. Már persze, ha a nők egyáltalán mernek panaszkodni. Többnyire nem mernek, hiszen a hatóságok kinevetik őket, a feljelentett férfiak pedig bosszút állnak: kirúgják őket a munkahelyükről. Sanghajban kicsit más a helyzet, hiszen Kína legnagyobb városa szokásaiban követi az amerikai példát. Ott egy picit jobban odafigyelnek a nők jogaira, mint másutt a Mennyei-Birodalomban. Persze azért Sanghaj is Kínában van: a város első emberét néhány éve azért menesztették, mert hatalmas korrupciós botrányba keveredett. Aztán kiderült: a 63 éves férfiúnak 13 második felesége volt.

Sanghaj élére azután Hszi Csinping került, aki innen emelkedett az első számú vezető posztjára Pekingben. Ő kezdte el respektálni a női panaszokat a szexuális zaklatások ügyében. Nem véletlenül. Neje, Peng Lijüan asszony Kína egyik leghíresebb sztárja volt. A hadsereg pacsirtája volt, minden Holdújévkor ő köszöntötte a Mennyei-Birodalom népét. Altábornagyi rangban vonult vissza a seregből, de a nők jogainak élharcosa lett Kínában, ahol ezen a téren még elég sok a tennivaló.

Sanghajt követi az ország- tartják Kínában, ezért a kemény fellépés a kommunista káderrel szemben jelzés az egész 1,4 milliárdos birodalomnak. A civilizált normákat illik betartani a Kínát kormányzó kommunista párt kádereinek is, nemcsak a munkahelyen, hanem a metróban is, ahol a kamerák rögzítették Sanghajban, hogy egy polgártárs fogdossa a nőket, akik nem nagyon örülnek ennek.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez