Esküvői csőd Kínában

A nemzeti ünnep egy kiváló alkalom arra, hogy végre legyen az évben egy kis idő, amikor az ember kikapcsolódhat és pihenhet. Kínában azonban ez idő tájt megszaporodnak az esküvők, így egyesek számára a szabadnapok rengeteg kiadással járnak.

 

 

 

 

 

Egy kedves hölgy, Lin összesen nyolc meghívót kapott esküvőkre barátaitól és kollégáitól. Mivel nem volt képe egyiket sem lemondani, minthogy közeli ismerősökről, fontos kollégákról volt szó, így mindegyiken részt vett.

Hagyományos kínai szokás, hogy esküvők alkalmával a pár megsegítésére különböző pénzösszegeket ajándékoznak az ifjú párnak, melyet piros borítékban adnak át. Az összeg általában függ a kapcsolatok mélységétől, s minthogy Lin közeli barátairól volt szó, igyekezett bőségesen adományozni minden egyes alkalommal, hogy ne kerüljön szégyenbe. Minden párnak több mint 1000 jüant (kb. 40 ezer forint) adott, így az esküvők végére gyakorlatilag a teljes fizetése erre ment el.

Sokan eveznek ugyanabban a csónakban, mint Lin. Rengetegen panaszkodtak az interneten, hogy az októberi időszakban egyenesen csődbe mennek.

Ön mennyit szokott adományozni az ifjú párnak? Minden esküvőre elmegy, amire meghívják?

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez