Haláltervező szolgáltatás indul a neten

Shukatsu- így nevezik az elkerülhetetlen véget Japánban, ahol a Yahoo Japan új szolgáltatást kínál: a halál tervezést. Általános gond, hogy a halál bekövetkezése után az interneten az illető élve marad, és a számlákat a rokonoknak küldik ki.

A Yahoo Japan most többféle csomagot ígér, amely megoldja a végső problémákat. Itt van mindjárt a temetés. Ma Tokióban egy átlagos temetés körülbelül 1 millió jenbe (2,5 millió forint) kerül. Szép pénz ez, tehát illik előre felkészülni. Ezért a végrendelet megírásában is segítséget nyújt a Yahoo Japan. Az amerikai cég japán leányvállalata társulni akar hitelkártya kibocsátókkal is hiszen nekik is probléma: mi lesz a hitelkártyával az illető halála után?

Ugyanilyen nagy gond, hogy mi legyen a Facebookon vagy más közösségi oldalakon tárolt információkkal? A Yahoo Japan vállalja, hogy intézkedik a törlésről. Természetesen csakis akkor, ha kézbe kapta a hivatalos állami okmányt arról, hogy az illetőt már elhamvasztották. Sokat vár ettől a kezdeményezéstől a Yahoo Japan hiszen a szigetország társadalma gyorsan öregszik. Csakhogy a japánok egyre tovább élnek. Kérdés, hogy milyen állapotban? Meddig lesznek képesek végrendelkezni? Sok jogi probléma vár még tisztázásra, de a japán kultúra racionális viszonyban van a halállal. Ezért a halál megtervezése nem vált ki ellenséges érzelmeket. Persze, hogy pont az amerikai Yahoo Japanra kívánják a bízni a japánok a halál tervezést az majd kiderül a gyakorlatban amikor előre kell fizetni az elkerülhetetlen végért Japánban.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez