“Let it go” paródia a gyermeknemzésért (Videó)

Sok mókás japán “Let it go” paródia született a szórakoztatásunkra, most viszont egy komoly szervezet, az Alliance for Raising Children (Gyermeknevelési Szövetség) készített egy produkciót. A kormányzók Elsa lelkébe bújva élik át a felemelő dalt, miközben a háttérben kicsit zavarban lévő gyerekek éneklik a szöveget.

 

 

Egy kis magyarázatra szükség lehet még azoknak is, akik értik a japán nyelvet. Ez a videó egy üzenet a Kosodate Domeikai-tól, vagy másnéven az Alliance for Rising Children-től. Célja a szülők támogatása, amitől azt remélik, hogy javul az egyre csökkenő születési ráta, mivel jelentős problémát okoz az országnak a folyamatosan csökkenő népességszám.

Úgy tűnik, hogy a videó hatásosnak bizonyult.

Az ötlettől vezérelve a Hisako Kkobayashi igazgatója a BabuBabu szölőotthonban, a Kosodate Domeikai Nagano csúcstalálkozóján május 31-én előadást tartott. Itt aggodalmát fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy az anyák túlzottan aggódnak, hogy hogyan kell gyermeket nevelni. Azt javasolta, hogy kicsit nézzék távolabbról a problémát, és rájöhetnek, hogy gyermeket nevelni nem is olyan bonyolult dolog. Arra bátorította a szülőket, hogy hagyjanak fel egy elérhetetlen ideál hajszolsásával, pihenjenek, cselekedjenek úgy, ahogy természetesen jön nekik, ez pedig már több, mint az elég.

Úgy tűnik, a kormányzók és a különböző megyei szervezetek erős kapcsolatot éreztek a dal üzenete és céljaik között, miszerint hinni kell önmagukban. Ahogy ezt a Disney dala, a “Let it go”, vagy “Ari nem Mama” (“az Igazság, vagy “Ahogy van”) is sugallja. Természetesen az volt a következő lépés, hogy megalkossák saját verziójukat. Mind a 11 helyi Domeikai kormányzó csatlakozott, hogy elkészítsék a videót, melynek célja az üzenet terjesztése: csináljanak mindent lazán, és finoman.


“Azt szeretnék hangsúlyozni, hogy nem kell túl nagy elvárásokat támasztani magukkal szemben a gyermekneveléssel kapcsolatban.
Dőljenek hátra, és lazítsanak!”

Az öltönyben pörgő férfiak, ahogy saját céljuk ragyogásában lazán élvezik a pillanatot, erőt adhatnak az ügyben. A jó szándékkal teli ötlet sajnos nem csak pozitív reakciót váltott ki az internetezők között. Gyakran teszik fel az “Erre költik az adónkat?! kérdést hozzászólásaikban.

 

{youtube}ElB-kqopDoc{/youtube}

 

Ford. F.Eszter

(Visited 10 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez