A BEICON selymes és ropogós rizsliszt-kenyere

Csupán 7-8 percnyi sétára a Togosi-Ginza állomástól, létezik egy kellemes pékség, ahonnan csábítóan és szívet melengetően száll a frissen sült kenyér illata. Tudjuk pontosan mi minden készül rizsliszből?

 

 

 

 

 

 

A BEICON két japán kanjiból áll össze. Rizs és lélek. Ha már beleszerettünk az illatába, vessünk is rá egy pillantást.

DSC 4903

100% rizsliszt

“Csak jó kenyeret akartam készíteni.” Ez a gondolat ihlette és motiválta a rizslisztből készülő kenyérszaküzlet megnyitását. Nagyon sok fajta rizsliszt terméket találhatunk meg a boltban.

DSC 5001

Én különösen ajánlom a “Rice Oyaki”-t (ára 200 jen), ami négy verzióban készül: Kinpira (pirított és párolt gyökérzöldségekkel), Kurumi-an (dió és babtésztával), Kakuni (párolt sertéshússal) és Nozawana (japán pácolt leveles zöldséggel).

DSC 4890

Van még rizslisztből készült croissant is (ára 70 jen), aminek Komewassant a neve (a “Kome” japánul rizst jelent).

DSC 4926

Krémsatos Mazsi (14 jen) és Rizs Pizza (210 jen).

DSC 4929

DSC 5018

Egymásik szuper vétel az “Arctic Melon” kenyér (300 jen). Eredetileg csak nyáron szokták készíteni, de sokszor kérik külön rendelésre az ügyfelek az év többi részében is. Egy kis tejszínhab és gyümölcskoktél a dinnyés kenyérben, mindez keményre fagyasztva.

DSC 4972

DSC 4908

“Először nehézkes lehet megenni, ezért arra kérjük a vásárlókat, hogy várjanak vele egy kicsit. Akkor a legjobb, ha kiveszed a fagyasztóból és vársz 30-40 percet, mielőtt hozzálátsz.” -mondta a bolt tulajdonosa. Íze, mint a fagylalté és olyan, mint a legszebb desszert. Forró napokon isteni.

DSC 4935

Itt van a világ egyik legcukibb kenyere is, a PandaKoala (100 jen).

Miért rizsliszt?

-Minden lisztrizskenyér csodásan néz ki, de mi teszi őket jobbá, mint a fehérliszttel készült termékek?

“Azt szerettem volna, hogy az emberek megtudják, milyen jó is a rizs. Kyoto környékén nőttem fel és szerettem volna, hogy a most felnövő generáció is ismerje a vidéket. Gondolkodtam, mit lehetne tenni az ügyét és arra jutottam, hogy nyitok egy rizsliszt-kenyér szaküzletet.”

DSC 4918

A pékség gondosan válogatott rizsből készíti a kenyerét. A legjobb a Niigata és Kumamoto liszt, hogy igazán puha és ropogós termékek készülhessenek. Tartósítószert, adalékanyagokat és transzzsír-savakat sem használnak a gyártás során, ezért a kenyeret nemcsak a szomszédságban élők kedvelik. Sokan igen messziről járnak az üzletbe vásárolni.

Allergénmentes: se fehérliszt, se tojás, se tej.

Van külön olyan termékcsalád, ami kizárja magából az allergén anyagokat. Ezek nem tartalmaznak búzát, tojást és tejet sem. A részletekről a bolt munkatársai nagyon szívesen nyújtanak felvilágosítást.

DSC 4965

Ez a kenyér gluténmentes.

DSC 4968

A BEICON nem áll le, folyamatosan készítik közkedvelt rizsliszt-kenyereiket, igazi minőségi alapanyagokból, hogy a rizs tiszta íze megmaradjon.

DSC 5035

Azok, akik szeretik a kenyeret, vagy akik még nem próbáltak rizsliszt termékeket, miért is ne kóstolnák meg ezeket a Japánban született rizsliszt csodákat? Természetesen miután vásároltál, tovább sétálgathatsz Shoutengai utcáin.

 

Ford:F.Eszter

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez