Japán mellbedobással az AIDS kutatásért

Mostanában nagy divat lett a jeges vödör, avagy az Ice Bucket Challange videók készítése, mely rengeteg kritikát is kapott. A kezdeményezéssel az ALS betegeknek adományoznak. Tegyünk most egy kirándulást a Japánba, ahol egy csoport „felnőtt színész” pénzt gyűjt a HIV/AIDS kutatásért. 24 órán keresztül a mellüket lehet fogdosni.

 

 

 

 

Így igaz. Egy esemény eme részét lazán fordítva nevezhetnénk „Csöcs segélynek” is. Kilenc japán felnőtt előadó kéri a rajongókat, hogy adományozzanak pénzt a HIV/AIDS kutatásra a 24-órás boob-squeeze-a-Thon nevű eseményen. Íme erről egy videó:

Screen Shot 2014-08-25 at 1.51.11 PM

A news.com.au szerint a 12-dik éves mellek általi támogatás résztvevői között lesznek jól ismert japán AV (“felnőtt videó”) sztárok, akik megkérik a rajongókat, hogy adományukkal támogassák a Japán Alapítvány AIDS megelőzési programját. Az esemény élő lesz, melyet a japán kábelcsatornák sugároznak majd.

Bár az ember azt gondolná, hogy a lányokat kissé nyugtalaníthatja, hogy idegenek tapogatják a mellüket 24 órán keresztül, valójában erről nincs szó.

“Én nagyon várom, hogy sok ember dédelgesse a melleimet”-mondta Rina Serina, aki egyike annak a kilenc pornósnak, akik megjelennek Mell segély eseményén- adta hírül a Tokyo Sports.

Nem meglepő, hogy nem mindenki olyan izgatott a cicik általi támogatás kapcsán, mint Rina Serina. A News.com.au arra utal, hogy az esemény kitűnően reprezentálja a “mélyen gyökerező szexizmust” a japán társadalomban, hozzátéve, hogy a kezdeményezés nem sokkal egy Japánban történt botrány után kerül megrendezésre, ahol a törvényhozók gúnyolódtak, valamint szexista megjegyzésekkel illettek nőket. “Miért nem házasodik meg?”

Még nem világos, hogy japán pornósztároknak, vagy melleiknek mi közük van a HIV/AIDS-kutatáshoz. Egyesek szerint a kezdeményezés több kárt okoz morálisan, mint amennyi hasznot hoz. A nemek közötti szakadék ugyanis nőhet, még akkor is, ha mindez jó ügyet szolgál. Tekintve azonban, hogy számos adománygyűjtő szervezet Amerikában nem is fogad el adományokat a pornóipar képviselőitől, a Japánban most zajló akcióban felnőtt színészek résztvétele egyáltalán nem rossz dolog. Legalábbis egyesek így gondolják.

A kérdés mindazonáltal elég vitatható lehet. Önnek mi a véleménye?

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez