Okos-pálcika – Megmondja mit egyél és mit ne

Bemutatjuk a kínai pálcikát, mely megmondja használójának, mit biztonságos elfogyasztani. A pálcikával evés kultúrája rendkívül szerteágazó, most pedig elindult a high-tech irányába.

 

 

 

 

 

 A kínai kutató cég, a Baidu Inc. fejlesztette ki azt az “intelligens pálcikát”, mely megmondja használójának, hogy az adott élelmiszert biztonságos e megenni.

A Baidu azt mondja, hogy az innovatív eszköz meg tudja határozni az étel hőmérsékletét, sótartalmát és savasságát, majd abban az esetben, ha az étel elfogyasztása nem „biztonságos”, pirosan kezd világítani.

A pálcikát a 2014-es Baidu Technológiai Innovációs Konferencián mutatták be szeptember 3-án. A rendezvényt minden évben a cég rendezni, ahol bemutatják legújabb fejlesztéseiket.

A termék neve “Kuaisou”, azaz “detektív pálcika.”

A pálcika arra is figyelmezteti a felhasználót, hogy mennyi a víz pH-értéke, valamint meghatározza a gyümölcs cukortartalmát.

Egy érzékelő, mely a pálcikába van ágyazva meghatározza az olaj minőségét is, melyet a főzéskor használunk. Ahogy a rengeteg híradásból kiderül, számos étteremben többszörösen újrahasznosított, vagy régi, egészségtelen olajat használnak az ételkészítéshez. A cég szeretné, ha ebben is változás történne.

A Baidu tisztviselő azt mondják: az okos-evőpálcika gyártása bármelyik nap megkezdődhet.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez