Több kamera lesz a turisták által kedvelt helyeken

Ezt ígérte Thaiföld miniszterelnökhelyettese, aki utasította a belügyminisztert, hogy intézkedjen miután két brit turistát agyonvertek egy turistaparadicsomban.

 

 

 

 

Koh Tao szigetén találtak rá a két fiatal brit turistára, akik közül a lányt valószínűleg meg is erőszakolták mielőtt agyonverték volna. A sziget igen kedvelt a külföldi turisták között, akik eddig ott biztonságban érezték magukat.

Ennek most vége, ami különösen kínos a katonai kormányzatnak, mely rendet és fegyelmet ígért Thaiföldön. A turizmus itt a nemzeti jövedelem egyik fő forrása. A politikai káosz és a katonai hatalomátvétel miatt jelentősen csökkent a turisták száma. Idén már nem tudják elérni a tavalyi számokat. Különösen a kínai turisták száma esett vissza. A Mennyei-Birodalomban különösen rosszul cseng a katonai hatalomátvétel, és a rendkívüli állapot 1989 óta, amikor tankok foglalták el a Tienanmen teret Pekingben. Európában viszont közömbösen fogadták a katonai hatalomátvételt, a turisták száma alig csökkent. A két brit fiatal szörnyű vége vissza azonnal a bulvár sajtó címoldalára került.

Még kellemetlenebb, hogy a rendőrség nem találja a tetteseket. Először külföldieket gyanúsítottak, de kiderült, hogy nem ők voltak. Majd a helyiek közül lett néhány új gyanúsított, de őket is el kellett engedni, mert nem egyezett a DNS minta, melyet aztán szégyenszemre el kellett küldeni Washingtonba, az FBI főhadiszállására, hogy megpróbálják ott azonosítani. Thaiföldön ugyanis ez nem sikerült.

Most több kamerát és jobb világítást ígért a miniszterelnökhelyettes a kissé megrettent turistáknak, akik nem nyugodtak meg a két brit fiatal szörnyű halála után. A Mosoly országa. Így reklámozták Koh Tao szigetét, ahol eddig nemigen voltak bűntények. Szabadságon levő maffiózók persze gyilkolták egymást, de az átlagos turista biztonságban érezhette magát.

Kérdés, hogy a több kamera és a jobb világítás megnyugtatja-e a kissé zaklatott kedélyeket a Mosoly országában, ahol megerőszakoltak és megöltek egy fiatal angol lányt a partnerével együtt.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez