Kirándulás a múltba – Sekigahara

1600. Október 21-én Tokugava Iejaszu megnyerte a híres csatát Sekigahara-nál, amely biztosította az utat, hogy a sógunátus uralkodjon Japánban.

 

 

 

 

 

 

Ma a csatatéren, ahol több mint 200.000 ember halt meg, csupán maradványai láthatók az ősi történelemnek. Egy átlagos város lett, ahová csak mániákus történelem kedvelők fognak megjelenni, hogy nyomon kövessék Sekigahara ősi gyökereit. Azonban a város központjában van egy hely, mely valójában egyfajta “vidámpark”, ahol meg lehet tanulni a híres csata körülményeit, ezzel együtt a történelmet is.

“Tanuld meg! Játssz! Magával ragadó Háborús Múzeum – Sekigahara War Land”

Az újraalkotott csatajelenetek

Több mint 200 harcos szobrát helyezték el egy igen tágas területen, ahol megidézik a csatajelenetek hangulatát, kardokkal, íjjakkal és nyilakkal. Annak ellenére, hogy a szobrok messze nem élethűek, az valóság az, hogy ez egy igazi történelmi csata helyszíne, melytől a hidegrázás fut végig az ember gerincén. Különleges témák is akadnak, mint például az Ootani Yoshitsugu öngyilkossága, és persze a Ieyasu végső győzelme újra és újra.

ieyasupark05

Mindenki számára, aki szereti a történelmet, vagy meg akarja tanulni azt szórakoztató módon, vagy csupán Japánban járva valami érdekes helyet keres, ez egy kiváló hely. Mindenképp megéri egy selfie-t készíteni Tokugava Iejaszu-val.

ieyasupark06

Ne felejtsd el az ajándékboltot!

Sekigahara War Land
Cím: 1710-6 Ooaza Sekigahara, Sekigahara City, Fuwagun, Gifu prefektúra, Japán.
Belépő: 500 jen felnőtteknek (kb. 1200 forint)

ieyasupark03

ieyasupark07

ieyasupark08

ieyasupark04

Képek: © RocketNews24

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez