Star Wars ihletésű ház – Nem csak Jediknek

Az erő Dél-Koreával van. Egy helyi építészeti cég, a Moon Hoon olyan házat épített, amelyet a Csillagok Háborúja ihletett.  Valószínűleg így nézne ki George Lucas filmjének díszleteiben egy otthon. Viszonylag alacsony költségvetésből készült, 4 tagú család számára alkalmas, és megmutatja, hogyan lehet szórakoztató egy praktikusan kialakított családi ház. 

 

 

 

Az épület tavaly készült el. A szokatlan projekt ötlete akkor fogant meg, mikor egy pilóta és felesége a Moon Hoon céggel szeretett volna építtetni egy kis helyigényű, ám mégis praktikus házat, maguk és gyermekeik számára. A férj kiskorában űrhajós szeretett volna lenni, így ez lett a kiindulópont. A cég ezek után tervezte meg a Csillagok Háborúja ház külső megjelenését. Annak ellenére, hogy az épület igen szokatlan alakkal bír, kialakítása nem csak a kényelmet, de a legjobb térkihasználást is biztosítja. A háromszintes otthon teljes alapterülete 131 négyzetméter, fa elemek és tiszta fehér falak jellemzik. A sok ablak lehetőséget biztosít arra, hogy a belső teret átjárja a természetes fény, amelytől a tér nagyobbnak tűnik, mint amekkora valójában.

Az első két emeleten található a lakás élettere, a fürdőszoba és a konyha, a harmadik emelet pedig a játéknak ad helyet. A könyvespolc nem csak polc, de rejtett ajtó is, amely felfedi a kis játszóteret csúszdával, valamint „vezérlő teremmel”, ahol a jövő kis Jediei megtanulhatják, hogyan lehet apró játékokkal és trükkökkel elvégezni a házimunkát.

A Starwars House teljes költsége 200 millió won (körülbelül 45 millió forint) volt.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez