26 év börtön istenkáromlásért a celebnek

26 év börtönbüntetésre ítélik azt a fiatal színésznőt, aki egy TV műsorban egy esküvői jelenetben játszott. A háttérben Mohamed próféta lányáról szólt egy dal, ezért hozták a durva ítéletet Pakisztánban.

 

 

 

 

 

 

Istenkáromlással vádolják Veena Malik színésznőt, aki Pakisztánban egy reggeli TV műsor esküvői jelenetében játszott, miközben a háttérben egy Mohamed próféta lányáról szóló dalt játszottak. Férje Asad Bashir Khan, és a legnagyobb országos médiacsoport főnöke, Mir Shakil-ur-Rahman szintén büntetést kapott. Malikot, aki nemrég adott életet egy kisfiúnak, felháborította a terroellenes bíróság ítélete  „26 év! Ne már! 26 év egy élet…de persze hiszek a pakisztáni bíróságban”- mondta egy interjúban. A végső ítélet majd igazságot fog tenni. Semmi rossz nem történhet velem.” 

„Az ilyen jellegű rosszindulatú cselekmények elkövetése fájó érzéseket robbantanak ki a muszlim országban, melyeket nem lehet félvállról venni, és szükség van arra, hogy szigorúan lépjünk fel az ilyen tendenciákkal szemben”- olvasható az ítélet indoklásában. Amely azonban egyelőre nemjogerős – és kétséges, hogy valaha valóban végrehajtják-e.  Malik két héttel ezelőtt tért vissza Dubaiba az Egyesült Államokból, de egy hónap múlva elmegy Pakisztánba, hogy harcoljon az ügyéért. „Én mindig olyan ember voltam, aki szembenéz a problémákkal”- mondta. Történt már az életemben sok jó, de sok rossz dolog is. Biztos vagyok benne, hogy nem tettem semmi rosszat.”  Az ellentmondásos show műsorvezetőjét szintén megbüntették. A négy elítélt személyt a bíróság jelentős pénzbüntetésre kötelezte,  és bevonták útlevelüket is.

 

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez