Összenőnek a mobiljukkal a dél-koreaiak

A dél-koreaiak átlagosan minimum 3 órát és 40 percet töltenek el naponta az okostelefon babrálásával, egy nemrég készült felmérés szerint. A 30-as, 40-es éveikben járó felhasználók többnyire játszanak, a fiatalabban pedig üzeneteket küldözgetnek.

 

 

 

 

 

A legújabb felmérést 7614 okostelefon felhasználót vizsgálva készítette a Digieco és a Nielsen. Dél-Koreában az okostelefon korszaka 2009 végén kezdődött, amikor megjelent az Apple Iphone. 2009 októberére már 40.12 millió okostelefon felhasználó volt, ami azt jelenti, hogy a lakosság 79,6%-a használt legalább egy készüléket. Ez az arány a legmagasabb a világon.

Ma már az emberek 2,5-szer annyit használják a telefonjukat, mint korábban. Ez főként a 2012-ben megjelent Kakao Talk nevű alkalmazásnak köszönhető, ami internetes chatelést tesz lehetővé.

A felmérés pontos adatai szerint a 20-as éveikben jár fiatalok akár 4 óra 41 percet is a telefonon csüngnek, a 30-as és 40-es éveikben járó felhasználók leggyakrabban játszanak, napi 61 percet, a 40-en felüliek pedig átlagosan napi 52 percet. A huszonévesek naponta átlagosan 59,3 percet töltenek üzenetküldözgetéssel, a tizenévesek pedig 42,3 percet.

A felhasználói minták naponta változnak. A legtöbb ember ebéd után, vagy vacsora alatt játszik, és általában online vásárol ebéd előtt. A játékok használata a hétvégére megnő (átlagosan napi 54 percre), az üzenetküldő alkalmazások használata pedig csökken (átlagosan 30 perc).

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez