Tragédiába fulladtak a családi piknikezések a török Siirt tartományban

Öt ember megfulladt, egy pedig eltűnt a Törökország délkeleti részén fekvő Siirt tartományban, amikor váratlanul megnyitották a Botan folyón fekvő egyik gátat.

A török családok gyakran szoktak piknikeket rendezni a Botan nevű folyó környékén. Ideális hely a közös programok számára, ahol az étkezés közben a természetben is lehet gyönyörködni. Azonban vasárnap délután tragédiába fulladt a piknikezés a török Siirt tartományban: valaki megnyitotta a közelben fekvő egyik gát zsilipeit.

Este hat órakor váratlanul megnyitották a zsilipet, s a bezúduló víz azonnal elárasztotta a medret, többeknek nem sikerült kimenekülnie. Tíz embert kimenekítettek a megáradt folyóból, de nem mindenkinek volt ilyen szerencséje: öt holttest került eddig elő és egy embert pedig eltűnt, s őt még mindig keresik. 

A gátat üzemeltető cég azonnal kijelentette, hogy ők figyelmeztették a jelenlévőket arra, hogy megnyitják a zsilipeket. Hasonló baleset történt már 2011-ben is, akkor hárman fulladtak meg a gát hirtelen megnyitása után.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez