Újabb 350 amerikai katona megy Irakba

Barack Obama újabb 350 amerikai katonát rendelt Bagdadba az amerikai diplomácia személyzet és létesítmények védelmére – közölték a Fehér Házban. A döntést alig néhány órával azután jelentették be, hogy az ISIS megjelentette videóját a második amerikai újságíró kivégzéséről.

Az Egyesült Államok augusztusban több mint 120 légicsapást hajtott végre az Irak északi részéből nagy területet kiszakító és a kisebbségeket brutálisan üldöző ISIS állásai ellen, és már eddig is több száz amerikai katona vigyázta a diplomatái biztonságát Bagdadban.

A Pentagon most a külügyminisztérium kérésének tesz eleget, és folytatja a támadásokat az ISIS ellen. Amely nem csak Irakot, de az egész Közel-Keletet és az ottani amerikai érdekeltségeket is veszélyezteti – áll a Fehér Ház közleményében.

Obama elnök, aki már megérkezett Észtországba, ahol az ukrajnai válságról tárgyal, és ahonnét a walesi NATO-csúcsra utazik tovább, útközben azt nyilatkozta, hogy a héten megvitatja a NATO-szövetségesekkel: milyen további akciókat tehetnek az ISIS ellen, és hogyan hozhatnak létre széles nemzetközi koalíciót, átfogó stratégiával a terrorszervezet elleni harcban – jelentette az AFP.

A 350 újabb amerikai katona Bagdadba vezénylésével 820-ra nő az ottani amerikai képvieletet védő erők száma. Az első egység még június közepén érkezett Irakba.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez