Öngyilkos robbantást hajtott végre az ISIS ellen Szíriában egy kurd katonanő

Arin Mirkan a szíriai kurd milícia női osztagának tagja volt. A Kobane városáért folytatott harcban körbefogták az ISIS harcosai.  Ő pedig, ahelyett, hogy megadta volna, felrobbantotta magát. A detonáció több dzsihád-harcost is megölt.

“Az akció több ember halálát is okozta, de azt még nem tudjuk megmondani, hogy mennyiét” – közölte a londoni megfigyelő szervezet, a Syrian Observatory for Human Rights igazgatója, Rami Abdel Rahman. Aki szerint ez volt az első eset, amikor az ISIS által gyakran alkalmazott technikát, az öngyilkos merényletet egy kurd katonanő a terrorcsoport ellen fordította.

Az ISIS szeptember közepén indult meg Kobane, a harmadik legnagyobb szíriai kurd város ellen a török határnál, de a kurd harcosok kemény ellenállásába ütközött, és több amerikai légicsapás is lelassította. A harcok elől csaknem 200 ezer ember menekült át a határon,

Egy kobani tisztségviselő, Idrisz Nahszen arról beszélt az AFP-nek, hogy az ISIS harcosai egyre közelebb kerülnek a városhoz, a légicsapások nem tudták teljesen megállítani őket. Szerinte azért sem, mert nem hangolja össze a lépéseit a terroristákat a levegőből támadó koalíció a földön harcoló kurd csapatokkal. Tegbap a legfrissebb hírek szerint már egy kilométerre közelítette meg az ISIS a várost.

Az önmagát felrobbantó fiatal kurd katonanő nevét az első jelentések nem közölték. A közösségi médiában azonosították be őt Arin Mirkanként, két kisgyermek édesanyjaként. Aki azért követte el az öngyilkos robbantást, hogy ne kerüljön az ISIS harcosai kezére. Akik az elfogott katonák megkínzásáról és lefejezéséről is hirhedtek, a kurd katonanőktől pedig különösen tartanak.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez