Sztárvideó a szíriai gyerekekért

 

Sztárokkal készített jótékonysági videót karácsony előtt az UNICEF: a háború fogságában élő szíriai gyerekek helyzetére szeretné felhívni a figyelmet. A színészek közül Ewan McGregor és Michael Sheen lép fel benne, olyan zenészek mellett, mint Rita Ora, Tinie Tempah és az ex-Spice Girl Emma Bunton.

A nyitó képsorban a művészek lehúnyják a szemüket, és azt mondják: nincs még egy olyan hely, mint az otthon. A montázst égő házakról és füstborította épületekből menekülő szíriai gyerekekről készült képek követik. A videó bemutatóján Ewan McGregor, aki az UNICEF brit jószolgálati nagykövete, azt mondta: a szíve azokkal a gyerekekkel van, akik mindenüket elveszítették: a családjukat, a barátaikat, az otthonukat. És az az egyetlen kilátásuk, hogy immár a harmadik telet is fagyos táborokban töltsék. Olyanokban, amelyeket semmiképp nem nevezhetnek otthonaiknak. “Félek, hogy a világ kezdi behúnyni a szemét a szíriai válság előtt” – fogalmazott.

A 23 éves énekes és dalszerző, Rita Ora arról beszélt, hogy amikor felvették a videót, a szülővárosa, a koszovói Pristina jutott az eszébe. Annak is bőven kijutott a bajból, de hál´Istennek, már túl van rajta – mondta. Szíriában viszont most szenvednek a gyerekek a kimondhatatlan erőszaktól, és gyakran úgy kényszerülnek elmenekülni otthonról, hogy semmijük sincs a rajtuk lévő ruhán kívül.

Martin Sheen novemberben Libanonban járt az UNICEF-fel. A walesi színész elmesélte, hogy találkozott olyan szíriai gyerekekkel, akik kemény harcot vívnak azért, hogy alkalmazkodjanak a kétségbeejtő körülményekhez. Ahogy a kemény tél közelít, fizikai és lelki tűrőképességük határára jutnak. Szerinte egyetlen gyermeknek sem szabadna így élnie.

 

{youtube}un4cZOKFK3M{/youtube}

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez