Szomáliai kalózok megtámadtak egy amerikai hajót

Kalózok gránátvetőkkel és automata fegyverekkel megtámadtak egy amerikai zászló alatt közlekedő teherhajót Szomália partjai előtt, de nem tudták elfoglalni a járművet – közölte a hajó tulajdonosa. A New York-i székhelyű Liberty Maritime vállalat helyi idő szerint kedden kiadott közleménye szerint a Liberty Sun legénységének nem esett bántódása, de a hajó megrongálódott.

Az Afrikának élelmiszersegélyt szállító teherhajó a támadást követően azonnal segítséget kért az amerikai haditengerészettől, amely kíséretet biztosított számára. Egy hét alatt másodszor ért kalóztámadás amerikai zászló alatt közlekedő teherhajót az Afrika szarva előtti vizeken.

Amerikai katonák múlt vasárnap lelőttek három szomáliai kalózt, akik fogva tartották egy teherhajó amerikai kapitányát. A szomáliai tengeri rablók ezután bosszúval fenyegetőztek, és egyes elemzők attól tartanak, hogy az utóbbi napok túszszabadító akciói után – amelyekben összesen öt kalózt öltek meg – elharapózhat az erőszak az afrikai ország partjai előtt.

Forrás: MTI

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez