Obama Ghánai látogatása alkalmából SMS áradatot kap Afrikából

Barack Obama amerikai elnök pénteken indul Ghánába, ezért felkérte a kontinens lakosait, hogy SMS-ben osszák meg vele gondolataikat.

Obama egy bizonyos számú kérdésre fog válaszolni, amit szenegáli, kenyai, és dél-afrikai újságírók fognak kiválogatni. A Fehér Ház szerint az üzenetek között vegyesen fordultak elő támogató, és kritikus hangok is. Az elnök figyelmeztette az szubszaharai térség országait, hogy a befektetések a demokratikus kormányzáson is múlnak.

Az elnök sajtótanácsadója, Macon Phillips elmondta, hogy bármit le lehetett írni az üzenetekben, kérdéseket, kritikát, vagy megjegyzést. Ezek után átnézik az üzeneteket, és a népszerű témákat megpróbálják kiválogatni. Egy saját Twitter csatornát, és egy blogot is felállítottak az ügynek.

Obama ghánai látogatása elégedetlenséget váltott ki Nigériában, a legnépesebb afrikai országban. Az ellenzék szerint a döntés, hogy nem őket látogatja meg először az amerikai elnök, egyértelmű ítéletet hirdet az ország demokráciájával kapcsolatban. A nigériai Nobel-díjas Wole Soyinka áldotta Obamát bölcs döntéséért, szerinte hazáját páriaként kell kezelni, mert a legalapvetőbb demokratikus alapelveket sem tartja be.

 

Forrás: AHU – A-O D

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez