Törzstagok megöltek 16 kenyai katonát

Felfegyverzett törzstagok lelőttek 16 kenyai katonát a Kenya és Szudán közt található határon – nyilatkozta a dél-szudáni hadsereg szóvivője szombaton, azonban Kenya tagadja a történteket.

A Toposa törzs tagjai tüzet nyitottak a kenyai hadsereg barakkjára Nadapalban csütörtökön és pénteken – adta hírül Kuol Deim Kuol a Reutersnek. A megtámadott település egy fontos határátkelőhelyen és kereskedelmi útvonalon helyezkedik el Kenya és Szudán között. A környező területeken hosszú ideje zajlanak összecsapások a pásztorcsoportok között, valamint banditatámadások is.

 

„Információink szerint a Toposa tagjai 16 kenyait öltek meg, beleértve a parancsnokot” – mondta Kuol.

 

„A Toposa tagjai hirtelen megjelentek a barakk körül, és távolról lőni kezdtek. Nagyon megrémültünk a történtek miatt, és mélyen elítéljük a Toposát. A határral kapcsolatos problémákat békésen kellene rendezni.”

 

Kuol elmondása szerint a Toposa korábban azzal vádolta a kenyai hadsereget, hogy elfoglalták a területüket, amikor Nadapalban építették fel a barakkjukat.

 

 „Nincs semmi. Ha valami történt volna a katonáinkkal, tudnánk róla. Azok csak pletykák” – nyilatkozta a kenyai védelmi miniszter szóvivője, Bogita Ongeri a Reutersnek.

Skye Wheeler riportja, írta Andrew Heavens, szerkesztette Louise Ireland

 

Forrás: Africanews

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez