Szíriai hackertámadás Hálaadáskor

Ne nevezzék civileknek a Kalifátus katonáit! Ezt az üzenetet juttatta el a Szíriai Elektronikus Hadsereg az angolszász média sok honlapjára a Hálaadás ünnepén. A Szíriai Elektronikus Hadsereg olyan hackerekből áll, akik Asszad elnök rendszerét támogatják Szíriában.

Az ISIS nem polgári szervezet! – üzeni a világnak a SEA, vagyis a Syrian Electronic Army. Miután az Asszad elnököt támogató csoport nem volt egészen biztos benne, hogy a média helyt ad a közleményének, ezért a leleményes hackerek maguk helyezték el azt sok fontos televízió, rádió és újság honlapján az angolszász világban: így például a CBC, a Daily Telegraph, az Independent oldalain. A SEA hackerei már februárban is behatoltak a Forbes magazin honlapjára, korábban pedig Obama elnökhöz közeli oldalakon ügyködtek.

Ki rejtőzik a SEA mögött? Miután nyíltan vállalják Asszad védelmét, nagyon valószínű, hogy az informatikai hadviselésre kiképzett katonatisztekről van szó, akik a szíriai hadseregben szolgálnak. Hol kapták és kapják a kiképzést a szíriai katonatisztek az informatikai háborúra? Oroszországban, mely Asszad elnök egyik legfontosabb szövetségese – írja a párizsi Le Monde.

Az USA és az egész nyugati világ furcsa helyzetbe került azóta, hogy a fanatikus szunnita muzulmánok, akik ISIS néven fogtak fegyvert, kikiáltották a Kalifátust Szíriában és Irakban. Korábban az ISIS-t támogatták az USA szövetségesei, mindenekelőtt Katar és Szaúd-Arábia. Washingtonban célként tűzték ki Asszad elnök rendszerének a megdöntését. Damaszkuszban már ekkor figyelmeztették Amerikát: fontolja meg, hogy kit támogat. Washingtonban csak későn kaptak észbe, amikor már az ISIS ellenük fordult. Obama elnök meghirdette a nagy koalíciót a Kalifátussal szemben. De Szíriát nem kérte fel a csatlakozásra. Ezért aztán Damaszkusz így kívánta figyelmeztetni az angolszász világot éppen a Hálaadás ünnepén: az Iszlám Állammal szemben az érdekek egybeesnek.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez