602 millió dolláros EU-támogatás Kenyának

Az Európai Unió bejelentette az idén körülbelül 500 millió euróval szándékozik kiegészíteni Kenya 2010/11. évi költségvetését, amely mintegy 25%-kal haladja meg a 2009/10. év folyamán nyújtott támogatás mértékét.

Nyugat Afrika legnagyobb gazdasága nemrégiben hozta nyilvánosságra a 2010/11-es év, mintegy 996,82 milliárd shillingről szóló költségvetését, melynek egy igen jelentős része, 82,7 milliárd shillinget érintő rész, külső finanszírozást igényel.

„A 2009/10-es költségvetési év folyamán az Európai Unió tagállamai, valamint az Európai Bizottság együttesen több mint 400 millió eurót fizettek ki Kenya részére, fejlesztési támogatások formájában.”

„A tavalyi évhez hasonlóan, a 2010/11-és év folyamán megközelítőleg 500 millió euró támogatás kifizetését irányoztuk elő”, adta hírül az EU egyik szóvivője.

Kenya utóbbi néhány költségvetési éve leginkább a korrupcióról, a megszorításokról szólt. Ezen idő alatt a kormány mindvégig azt képviselte, hogy milyen jó is lenne külső anyagi forrásokra, idegen tőkére támaszkodni.

Az elmúlt évek során az Európai Unió támogatásai révén olyan gazdasági szektorokon kívánt segíteni, mint a mezőgazdaság, az oktatás, az egészségügy, valamint az energiaipar és az úthálózat fejlesztés.

Forrás: Africa News

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez