Mozambik a csúcsokat hódítaná

Maputo – Mozambik fővárosában azt tervezik, hogy 115 millió dollárból egy felhőkarcolót építenek, hogy vonzóbbá tegyék az országot a befektetők számára. Mozambik éppen az újjáépítésén fáradozik, miután 18 évig tartó polgárháború dúlt az országban.

A maputói Bussiness Tower a tervek szerint 190 méter magas lenne, amely az ország legmagasabb épülete is lenne egyben – mondta Armando Archer Cunha,  a Greenpoint Befektetési társaság ügyvezető igazgatója az AFP hírügynökségnek.

A tervek szerint 36 hónap alatt készülnének el az irodaépülettel, amely 47 emeletes lenne. A toronyóriás főként irodáknak adna otthont, de éttermeket és bevásárló üzleteket is terveznek az épületben.

Mozambikban az elmúlt idők folyamán számos hatalmas infrastrukturális projektet indítottak, hogy a polgárháború során lepusztult országot újra talpra állítsák. A polgárháborúnak 1992-ben lett vége.

Jelenleg Afrika legmagasabb épülte a dél-afrikai Carlton Centre (képünkön), a maga 223 méterével. Etiópiában most építik a Chuan Hui nemzetközi szállodát, amely ha elkészül, akkor 264 méteres csúcsával Afrika legmagasabb toronyépülete lesz.

forrás: news24

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez