Bosszú Bagdadi rokonaiért

Ismét alaposan felszíthatja az indulatokat Libanonban, hogy a terroristák december 5-én kivégezték a negyedik fogva tartott túszt.  Az al-Nuszra Front azért végezte ki a túszt, mert a libanoni hadsereg elfogta az Iszlám Állam nevű dzsihadista terrorszervezet vezetője, Abu Bakr al-Bagdadi egyik feleségét és fiát.

A múlt héten bejárta a világsajtót, hogy feltehetőleg Abu Bakra al-Bagdadinak egyik feleségét és fiát ejtették foglyul a hatóságok. Egy DNS teszttel bebizonyosodott, hogy tényleg a “kalifa” hozzátartozójáról van szó, aki hamis papírokkal érkezett a cédrusok országába. Azonban ezzel kivívták a terrorista és iszlamista csoportok haragját, s az al-Nuszra front hamarosan “választ adott” erre a lépésre. 

A terrorista szervezet egy rendőr meggyilkolását ábrázoló fotót tett közzé a Twitter közösségi portálon. Ali Bazzal volt a negyedik libanoni túsz, akit kivégeztek, előtte Mohammad Hammieh katonát lőtték fejbe és a kivégzést videóra vették, amit elküldtek a családtagoknak és a kormánynak azzal az üzenettel, hogy a holtestért cserébe 15 iszlamista kiszabadítását követelik a Roumieh börtönből. 

Ali Bazzal családja azonnal követeléssel fordult Bejrúthoz: végezzék ki azt a két szíriai terroristát, akiket hónapokkal ezelőtt tartóztattak le a hatóságok. Ellenben az iszlamisták további túszok megölésével fenyegetőznek, amennyiben nem engedik szabadon Abu Bakr al-Bagdadi családtagjait.

Szóval a kormány ismét nehéz helyzetbe került. Az eddigi három kivégzést is tüntetések, összecsapások és útlezárások sorozata kísérte. Bejrút “felkérte” Katart, mint közvetítőt a tárgyalásokban, de ezek nagyon lassan haladnak és ez az eset a tárgyalások megszakításával fenyegetnek. Ennél most sokkal rosszabb a helyzet, mert a Bazzal-család  az egyik legnagyobb és leghírhedtebb klán Észak-Libanonban. A szombati közleményükben egyszerűen “terrorista bagázsnak” nevezték az összes szíriai menekültet Arszál környékén, és többször leszögezték “nem engedik, hogy a terroristák élve elhagyják Roumieh-börtönt”. Ezért, hogy a fenyegetésüket komolyan vegyék, az észak-libanoni Bazzalieh faluban elraboltak három szíriai állampolgárt.

A kép forrása: Europress/AFP

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez