Alulképzett kalózok szerencsétlenkedése Nigériában

Nigéria, Lagos – Szinte nem telik el úgy nap, hogy a szomáliai kalózok ne támadnának meg egy kereskedelmi hajót. A tengeri rablók óriási károkat okoznak, és rengeteg pénzt keresnek. Úgy tűnik, a nigériai kalózok is követnék a példájukat, de a jelek szerint még van mit tanulniuk.

 

Nigériai kalózok megtámadtak egy vegyi anyagokat szállító hajót Lagos közelében, 50 tengeri mérföldre a nigériai partoktól. A tanker kitérő manővereket hajtott végre, hogy elkerülje a kalózokat, de azoknak így is sikerült a hajó közelébe férkőzniük. A jelentésekből kiderült, többször is tüzet nyitottak a gyúlékony anyagot szállító hajóra. A támadók egy órán át próbáltak feljutni a fedélzetre, sikertelenül. A tengerészek arról számoltak be, hogy a kalózok elügyetlenkedték az akciót, nem tudták feldobni felkampózott kötelüket a hajó korlátjára.

Közben a nigériai kalózok szabadon engedtek két tengerészt, akiket még múlt hónapban fogtak el, amikor sikeresen eltérítettek egy görög kereskedelmi hajót, a Guineai öbölben. A görög hatóságok megerősítették a hírt, és elmondták, hogy a két szabadon engedett tengerész jelenleg egy katonai bázison tartózkodik Nigériában, ahol egészségügyi vizsgálaton esnek át. Hamarosan hazamehetnek.

(Visited 3 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez