A szomáliai lázadók bosszúja

Kenya, Isiolo – Átlépték a kenyai határt a szomáliai al Shabab fegyveresei, akik megtámadtak egy kenyai rendőrállomást Liboiban.

A kenyai biztonsági szolgálat fegyvereseinek sikerült visszaverniük az Al Shabab támadását. A Reuters hírügynökségnek azt mondták a kenyai hatóságok, hogy az akció szerdán, a késő esti órákban indult. A támadók több oldalról, összehangoltan törtek előre, a feltételezések szerint a fegyverraktárt akarták kifosztani. A biztonsági erők, miután visszaverték a támadást, üldözőbe vették és egészen Szomáliáig kergették a fegyvereseket. A harcok nem követeltek áldozatokat.

A kenyai-szomáliai-etióp hármas határnál is harcok törtek ki. Egy szomáliai rendőr meghalt, amikor bomba robbant egy rendőrállomásnál. Egy katona is súlyosan megsérült a detonációban. A szomáliai hatóságok azt mondtak, hogy a bombát távirányítással hozták működésbe a lázadók.

Nem ez volt az első alkalom, hogy a szomáliai lázadók átlépték a kenyai határt. Hétfőn egy kenyai rendőrrel végeztek az egyik határátkelőnél. Az Al Shabab korábban megfenyegette Kenyát, hogy fegyveresei támadásokat indítanak az ország ellen, ha az továbbra is támogatja a szomáliai átmeneti kormányt. Kenya a mogadishui vezetés kérésére képez ki katonákat a lázadók elleni harcra.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez