Új elnök, új hűségeskü Elefántcsontparton

Elefántcsontpart, Abidzsán –  Átálltak Alassane Ouattara oldalára, a korábban ellene harcoló katonai vezetők. A nyugat-afrikai országban állomásozó francia csapatok fegyverek után kutattak Abidzsánban.
Hűséget esküdött Philippe Mangou tábornok Elefántcsontpart hivatalos elnökének, Alassane Ouattarának. Mangou tábornok korábban Laurent Gbagbo oldalán harcolt, a hadsereg parancsnoka volt. A tábornok eskütételét a TCI elefántcsontparti televíziós csatorna élő adásban közvetítette. Mangou később felszólította az erőszakszervezetek vezetőit és tagjait, hogy haladéktalanul álljanak át Ouattara pártjára. Azt kérte, hogy támogassák az elnököt az ország újraegyesítésében és tegyenek meg mindent a rend és a nyugalom helyreállításáért. Mangou példáját több katonai vezető is követte.
Közben a francia katonák fegyverek után kutatnak Abidzsánban. Eredményesen. Gránátvetőket, lövegeket, rakétákat és kézifegyvereket találtak Gbagbo híveinek titkos raktáraiban. A BBC helyi tudósítója azt mondta, a franciák annyi fegyvert gyűjtöttek össze, ami elegendő lenne egy új háború kirobbantásához.
(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez