A FAO vészt kiáltott Szomáliában

TIjtó aszály és éhínség következményeinek enyhítését célzó segélyintézkedések megvitatására rendkívüli értekezletet hívott össze hétfőre az ENSZ Mezőgazdasági és Élelmezési Szervezete (FAO) .

 

 

Az évek óta tartó szárazság főként Szomáliában, de Kenya és Etiópia egyes térségeiben is súlyos éhínséget okoz. Az ENSZ szerint két dél-szomáliai körzetben az elmúlt 20 év legsúlyosabb éhínsége tombol, 3,7 millió ember éhezik. 
A FAO a római székhelyén tartandó rendkívüli konferenciára várja a 191 tagállamán kívül más ENSZ-szervek, nem kormányzati intézmények és regionális fejlesztési bankok képviselőit is.
Az Oxfam brit segélyszervezet tudatos hanyagsággal vádolt meg szerdán több európai kormányt, ugyanis még mindig nem érkezett meg hozzá az a 800 millió dollár, amelyet a kormányok megígértek az Afrika szarván pusztító szárazság hatásainak enyhítésére. 
Szomália déli részén súlyosbítják a helyzetet az ott zajló fegyveres konfliktusok, amelyek megakadályozzák, hogy az arra rászorulókhoz eljussanak a segélyszállítmányok. A térségből január óta csaknem135 ezren menekültek el, főként a szomszédos Kenyába és Etiópiába.

 

 

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez