Megkésett eskütétel Egyiptomban

Egyiptom, Kairó- Az eredeti tervekhez képest három napot csúszott az átalakított egyiptomi kabinet új minisztereinek eskütétele. A kormány bírálói szerint nem a csúszás az igazi gond.

 

 A Legfelsőbb Katonai Tanács vezetője, Husszein Tantawi előtt teszik le a hivatali esküt az egyiptomi kormány új tagjai.14 új miniszter, valamint egy miniszterelnök-helyettes kezdheti meg a munkát. A számokban jelentősnek mondható átalakítással Essam Sharaf kormányfő azokat az ellenzékieket próbálta leszerelni, akik hetek óta tiltakoznak a kairói Tahrir téren, reformokat, és a forradalom idején elkövetett bűncselekmények végrehajtóinak felelősségre vonását követelve. A jelek szerint ez nem sikerült. A tüntetők kitartanak, és különösen azt nehezményezik, hogy a miniszterelnök ismét Abdel Aziz al-Gindi-nek adta az igazságügyi tárcát. A tiltakozók szerint a politikus hátráltatja a bűnösök felelősségre vonását.

A miniszterek eskütételét eredetileg hétfőre tervezték, de a miniszterelnök rosszulléte miatt a ceremóniát el kellett halasztani. A politikust kórházba is vitték kimerültség okozta tünetekkel és vérnyomásproblémákkal, de már kedden hazaengedték.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez