Kiszabadultak az árva gorillák Ruandában

Kongói Demokratikus Köztársaság, Goma – A ruandai hatóságok átadtak hat fiatal árva gorillát a kongóiaknak. A kis emberszabásúakat orvvadászok fogták el, el is akarták adni őket, de a ruandai rendőrök lefülelték a bandát.

 

 A ruandai rendőrök a hétvégén kapták el az orrvadászokat, akiknél a gorilla kölykök voltak. A hatóságok hat ruandait és egy kongóit tartóztattak le, akik a feltételezések szerint egy bűnbanda tagjai voltak. A rendőrök elmondták, hogy a gorillakölyköket rendszerint élve próbálják eladni a feketepiacon, de ha ez nem megy, akkor levágják őket és a húsukat értékesítik. A gorillákat végül visszaszállították Kongóba, ahol egy kutatóközpontban először alapos vizsgálatoknak vetik őket alá. A tervek szerint hamarosan szabadon engedik őket a vadonban.

 A kongói és ruandai hatóságok korábban megállapodtak abban, hogy közösen lépnek fel az orrvadászok ellen, de ez nem mindig sikerül. A WWF adatai szerint körülbelül 680 hegyi gorilla él még a vadonban. Komoly problémát jelent a gorillák természetes élőhelyeinek megőrzése, fenntartása is.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez