Évnyitó ünnepen köszöntötte partnereit az AHU és társszervezetei

Budapest – Nagyszabású évnyitó bálon mondott köszönetet partnereinek és barátainak az Afrikai-Magyar Egyesület, valamint társszervezetei, a Magyar-Ázsia Társaság és a Magyar-Latin-amerikai Egyesület. A lassan hagyománnyá váló rendezvényen számos diplomáciai, kormányzati képviselet, más civil szervezetek, valamint a gazdasági és kulturális élet jeles képviselői is tiszteletüket tették.

Az AHU elnöke, Balogh Sándor mellett köszöntő beszédet mondott Algéria budapesti nagykövete, Lounes Magramane, a három kontinens zenés-táncos előadása mellett pedig az egyesület díjazta a misszióikon részt vevő orvosait, valamint az FKC kosárlabda csapat tagjait, akik az afrikai társaság színeiben érnek el szép eredményeket.

– Egy civil szervezet számára elengedhetetlen, hogy a lehető legszorosabb kapcsolatokat tartson a lehető legtöbb érdekelt féllel – ezért is nagyon hálás vagyok, hogy a jelenlévőktől egyre több támogatást és bátorítást kapunk. Örömmel nyugtázom, hogy a három szervezet jelentősen hozzájárult ahhoz, hogy erősödjenek a baráti kapcsolatok, a jó együttműködés Magyarország és a világ számos országa, nemzete között – köszöntötte vendégeit az Afrikai-Magyar Egyesület elnöke, majd röviden vázolta a civil szervezetek 2014-es terveit.

 – Az AHU szeretné folytatni az orvosi missziók szervezését, valamint a HTCC-lánc (Magyar Kereskedelmi és Kulturális Központ) kiépítését a tervek szerint Tunéziában, Algériában és Kurdisztánban. Ázsia vonatkozásában szeretnénk a kulturális együttműködések mellett a gazdasági kapcsolatokat is erősíteni, a latin-amerikai szervezetünkkel pedig szeretnénk tovább vinni a drogprevenciós törekvéseinket – összegezte Balogh Sándor, aki hozzátette: az egyesület már dolgozik egy, a tavalyi chicagoi Africa Business Summithoz hasonló esemény megszervezésén Central European Africa Business Summit néven, amit 2014 októberében Budapesten terveznek megtartani.

H.E. Lounes Magramane Algéria nagykövete és Balogh Sándor az AHU elnöke

1AHUfog 2

H.E: Dr.Jasim M. Husain Irak nagykövete és Balogh Sándor az AHU elnöke
1AHUfog 3
H.E. Julio César Cancio Ferrer Kuba nagykövete és Balogh Sándor az AHU elnöke
1AHUfog 4
H.E. Dr. Ashraf Mohsen Mohamed Mohsen Egyiptom nagykövete és Balogh Sándor az AHU elnöke
1AHUfog 5
5.A fogadás résztvevői
1AHUfog 6
Az AHU afrikai misszióin résztvevő orvosok egy csoportja
1AHUfog 7
Indonéz tánc színesítette a programot
1AHUfog 8
Vujity Tvrtko az általa alapított Hétköznapok Hőse Díjat adja át Balogh Sándornak az AHU elnökének
1AHUfog 9
H.E. Marie Antoniette Sedin palesztín nagykövet és H.E. Lounes Magramane Algéria nagykövete
Kep 171
1AHUfog 9
Kep 181
DSCF0126
DSCF0142
DSCF0123
DSCF0121
DSCF0120
(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez