Lengyel bestseller Afrikáról, magyarul

Öt év alatt járta végig Afrikát Kazimierz Nowak, akinek könyve Lengyelországban nyolc kiadást is megélt. A mű most magyarul is megjelent, Kerékpárral és gyalog a fekete földrészen át címmel kapható. A bemutatón jártunk.

A Kazimierz Nowak lengyel utazó-újságíró leveleiből, feljegyzéseiből és fotóiból összeállított könyv magyar változata történelmi-antropológiai jelentőségű. Már csak azért is, mert 1931 és 1936 közötti kalandjára ütött‐kopott kerékpárja mellett fényképezőgépét is magával vitte, s fotóiból rengeteg meg is található a kiadványban.

Dr. Tarrósy István, a könyv szerkesztője, a Publikon Kiadó tulajdonos-vezetője úgy véli, a mai napig elképesztő ez a történet. „Egyrészt bemutatja a harmincas évek különböző afrikai népcsoportjait, szokásait, kultúráját, sokszínűségét és magával ragadó miliőjét, de abszolút átköt a mai napokhoz is. Azok a tapasztalatok, amelyeket Nowak átélt, illetve fotográfiák segítségével megmutat az olvasónak, feltárják a nagyon sok tradícióval rendelkező Afrikát.”

Dr. Hoppál Péter, az Emberi Erőforrások Minisztériumának kultúráért felelős államtitkára nagyon izgalmasnak nevezte a kötetet, s sok vásárlót jósolt. Tarrósy István jó példával illusztrálta ennek realitását: „Lengyelországban a nyolcadik kiadását ez a könyv, abszolút bestseller, három kemény év munkájának eredménye, hogy magyarul is megjelent.”

A könyv megjelenését az Emberi Erőforrások Minisztériuma mellett a Magyar Afrika Társaság is támogatta.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez