Nigéria a terroristák eszközeivel küzd a terrorizmus ellen!

Az Amnesty International videókat tett közzé arról, hogy a hadsereg és a vele szövetséges milíciák hogyan gyilkolnak szinte válogatás nélkül Borno államban, ahol a Boko Haram a legerősebb. Nigéria hadserege ígéri: kivizsgálják az ügyet!

600 embert öltek meg a nigériai hadsereg katonái és a velük szövetséges milíciák emberei miután a Boko Haram lerohant egy laktanyát és ott sok katonát legyilkolt. A bosszú akciók során egyszerűen elvágták a feltételezett terroristák torkát és az áldozatokat tömegsírokba temették Borno államban. Itt alakult meg a Boko Haram és itt a legerősebb. Az iszlamista szervezet is kíméletlen módszereket alkalmaz mind a civilekkel mind pedig a katonákkal és a rendőrökkel szemben. Még áprilisban iskoláslányokat raboltak el, akiknek a többsége azóta sem került elő. Abubakr Shekau, a Boko Haram vezére, azt közölte: ha a kormány nem engedi el a bebörtönzött terroristákat a lányokért cserébe, akkor az iskoláslányokat erőszakkal férjhez adják “jó muzulmánokhoz” vagy pedig eladják őket a piacon!

Az Amnesty International arról is videót tett közzé, hogy a Boko Haram hogy viselkedik akkor, amikor lerohan egy falut. A szervezet főtitkára azon nem csodálkozik, hogy a terroristák ilyen brutális módszereket alkalmaz, de Nigéria hadseregétől felelősségteljesebb magatartást várna el. Rosszabbkor nem is jöhetett volna a leleplezés Nigéria kormánya számára, hiszen az államfő és sok miniszter épp Washingtonban vesz részt az USA-Afrika csúcstalálkozón. Obama elnök és Michelle Obama személyesen is elkötelezte magát abban a kampányban, amely az iskoláslányok kiszabadításának érdekében folyik. Amerika terrorizmusellenes szakértőket is küldött a helyszínre. Amerikai drónok figyelik a Boko Haram mozgását. Az USA igazságügyi minisztere vérdíjat tűzött ki Abubakr Shekau és a többi Boko Haram vezér fejére. Mit szólnak most Amerikában ahhoz, hogy hű szövetségesük, a nigériai hadsereg terrorista módszerekkel küzd az iszlamista terror ellen Afrika legnépesebb államában, Nigériában.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez