Ellopták a Skype-király koronáit

Betörtek az egyik Németországban élő ghánai királyhoz, és több értékes műkincset elraboltak. Az uralkodó, aki haza csak évente látogat, Skype, e-mail és telefon segítségével irányítja az otthoni hétköznapokat.

A 66 éves Togbe Ngoryifia Cephas Kosi Bansah király majdnem összes koronázási ékszerét ellopták. Négy koronát, arany láncokat és egyéb törzsi relikviát vittek magukkal a betörők. A több száz éves, pótolhatatlan tárgyak értékét 20.000 euróra becslik. A király még 1970-ben, egy cserediák program keretén belül került Németországba, és annyira megtetszett neki a hely, hogy ott ragadt. 1987-ben, amikor nagyapja, az akkori uralkodó meghalt, az ő fejére került a korona, hiszen apját és testvérét alkalmatlannak ítélték a törzs vezetésére –  gyanis
balkezesek voltak.

Cephas Bansah ugyanakkor nem tudta otthagyni Németországot, így a királyi feladatait elsősorban elektronikusan intézi, és csak akkor jelenik meg Ghánában személyesen, ha az elkerülhetetlen. Az e-király amúgy ünnepelt zenész és előadó Rajna-Pfalzban, ahol német feleségével együtt él.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez