Ezért lőtték le Nathan Cirillo-t

Michael Zehaf-Bibeau még tavaly októberben megölt egy kanadai katonát, a parlamenttől nem messze, majd megpróbált bejutni az épületbe, de még időben megállították. A férfi a helyszínen meghalt. Most egy, a rendőrség által bemutatott videóból kiderült, hogy a kanadai kormány iraki és afganisztáni katonai beavatkozása ellen akart fellépni.

A felvételen – melyet ő maga készített – elmondja: célja, hogy a kanadai katonák még a saját földjükön se érezzék biztonságban magukat. “Ezt [a merényletet] Afganisztánért hajtom végre, mert Harper [miniszterelnök] csapatokat akar küldeni Irakba” – mondja el a videóban Zehaf-Biebeau. – “Kanada most már hivatalosan is az ellenségünk. Ellenünk harcolnak, minket bombáznak és a mi ártatlan embereinket gyilkolják meg.”
A 32 éves férfi először megölte Nathan Cirillo tizedest, majd végül Kevin Vickers, a parlament katonai parancsnoka állította meg.Zehaf-Biebeau-nak már korábban is voltak zűrös ügyei, több kisebb bűncselekményt követett már el, a rendőrség szerint pedig azt tervezte, hogy a közeljövőben Szíriába utazik.

Fotó: Europress Getty Images

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez