Ebola: Szigorú intézkedéseket vezettek be Guineában

A guineai egészségügyi hatóságok 45 napig tartó óvintézkedéseket vezettek be öt régióban, hogy végre sikerüljön megállítani az Ebola-járványt.

Az utóbbi időben jelentősen csökkent az Ebolás megbetegedések száma Guineában. Az egészségügyi hatóságok azonban jelezték, hogy a lakosság körében még mindig nagyon sokan nem képesek betartani a legalapvetőbb normákat, ezért szigorú elővigyázatossági intézkedéseket vezetnek be a járvány sújtotta régiókban. Alpha Conde guineai elnök is megszólalt az ügyben és hangsúlyozta, hogy az intézkedésekkel  végre véget akarnak vetni a járványnak, amely több ezer ember életét követelte az országban.

Az egészségügyi hatóságok jelezték, hogy szigorítani fogják a temetkezési előírásokat és rendszeres ellenőrzéseket fognak tartani a kórházakban, falvakban, illetve a kisebb-nagyobb településeken, hogy mielőbb kiszűrjék a betegeket. Azokon a helyeken, ahol a fertőzés gyanúja felmerül, a hatóságok vesztegzárat és kijárási tilalmat is elrendelhetnek.

Hasonlóan szigorú intézkedéseket vezettek be a hatóságok Sierra Leonéban is. A hétvégén szinte az egész ország területére kijárási tilalmat rendeltek el, miután az utóbbi hetekben legalább 33 új megbetegedést regisztráltak. Libériában azonban javul helyzet, bár a héten meghalt az utolsó nyilvántartott ebolás beteg. Új megbetegedésekről azonban hetek óta nem érkeztek hírek. Ahhoz viszont 42 napot várni kell (a lappangási idő kétszerese), hogy az országot ebolamentesé nyilvánítsa a WHO.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez