Al Pacino: sosem érdekelt a pénz, de néha hiányzott

“Fiatalon gyakran voltam munkanélküli, akkor nagyon hiányzott. A nagyapámtól azt tanultam, hogy a munka a legfontosabb. Ezért csinálom a színészmesterséget amíg a kor engedi”- nyilatkozta a 75 éves hollywoodi sztár.

Életem mélypontja 22 éves koromban volt, mert akkor halt meg az anyám és a nagyapám. Apám tulajdonképp nem is volt, hiszen a szüleim elváltak, amikor én csak kétéves voltam. A nagyapám nevelt, aki kőműves és gipszöntő volt. Ő tanított meg arra, hogy a legfontosabb az ember életében a munka és a család. Ezért igyekszem más apa lenni, mint amilyen az enyém volt: rendszeresen részt veszek a gyermekeim életében még akkor is, ha ez azt jelenti, hogy ingázni kell a keleti és a nyugati part között. Al Pacino lánya, Julie 25 éves, az ikrek: Olivia és Anton 14 évesek.

Hozzászoktam ahhoz, hogy mindenütt megismernek az utcán. A Facebook oldalamat 5,4 millió ember lájkolja. És akkor mi van? Sokan azt mondják, hogy magányos vagyok, nincsenek barátaim. Ez nem igaz. Sok barátom van. Hollywoodban is vannak haverjaim. Például Robert de Niro. Sok marhaságot összeírtak rólunk, de jó haverok vagyunk. Ami pedig a vígjáték szerepeit illeti, ott egészen felülmúlhatatlan színész.

Hollywoodban senki sem akarta, hogy én legyek Michael Corleone. Csakis a rendező, Francis Ford Coppola ragaszkodott hozzám. A legtöbben hagyományos maffiózót akartak, de én nem. Felfogásom szerint Michael ereje a titokzatossága. Senki sem tudja megfejteni a reakcióit. A Keresztapa óta nincsenek pénzügyi problémáim, de sohasem érdekelt igazán a pénz. Persze azért költeni szeretem, úgyhogy tovább dolgozom. Addig játszom, ameddig a kor még engedi- mondta a 75 éves Al Pacino a The Guardian című angol lapnak.

 

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez