Terrorfenyegetés miatt a filmvetítés elmarad- nem láthatja a világ Kim Dzsongun halálát ?

Emlékezzenek szeptember 11-re! Ne nézzék meg az Interjú című filmet! A névtelen fenyegetések miatt lemondta a Sony az Interjú című film előzetes bemutatóját, mely csütörtökön lett volna New Yorkban.

Miről szól az Interjú? Miért oly idegesek miatta Észak-Koreában? A Sony filmje két amerikai újságíróról szól, akik lehetőséget kapnak arra, hogy interjút készítsenek a világtól elzárkózó kommunista rendszer ifjú urával, Amerika egyik legfőbb ellenségével. Amint ígéretet kapnak Észak-Koreában az interjúra máris megjelenik náluk a CIA. Csak azt az apró szívességet kérik, hogy öljék meg Észak-Korea szigorúan őrzött urát. A filmben az újságírók sikerrel járnak, és az ifjú diktátor feje szétrobban.

Ez kicsapta a biztosítékot Észak-Koreában. Terrorizmussal vádolták Hollywoodot és egész Amerikát. Majd ismeretlen hackerek a filmet készítő Sony Pictures szigorúan titkos belső információit kezdték el kiszivárogtatni. Phenjan nem vállalta, de nem is cáfolta egyértelműen: ők az ismeretlen hackerek. “Észak-Korea ismeretlen barátai tették ezt a baráti szívességet!”- nyilatkozták mosolyogva Phenjanban.

Miután a bemutató karácsonyra volt kitűzve, az előzetes pedig csütörtökre, ezért megfenyegették a nézőket: ne menjenek el, mert merénylet lehet. Sőt, a közeli házak lakóit is arra kérték: ne maradjanak otthon az Interjú vetítése alatt!.A Sony döntött: lefújta a csütörtöki előzetes bemutatót. Az FBI nyomoz, de egyelőre semmi biztosat nem tud vagy nem akar mondani. De persze a film elkészült, és a botrány egyben remek reklám is. Amerikában csak nagyon kevesen ismerik az ifjú diktátort, akinek álma állítólag az, hogy a Fehér Házban fogadja őt az Egyesült Államok elnöke! Erre még várni kell egy darabig…

Mi lesz ezután a filmmel? A karácsonyi hivatalos előzetest még nem mondták le. A Sony szerint januárban mindenképp láthatják az Interjút a nézők Amerikában és szerte a világon. A színfalak mögött állítólag tárgyalások folynak arról, hogy vegyék ki a filmből a legrázósabb részeket. Például azt amikor Kim Dzsongun feje felrobban.

(Fotó:GettyImages)

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez